Gastronomsko-kulinarični večer
Šmarska vinska klet bo v ponedeljek, 28. januarja 2019, ob 19. uri gostila gastronomsko-kulinarični dogodek z naslovom Tradicija in letni čas. Izvedli ga bodo študentje Šolskega centra Šentjur, Višje strokovne šole, smer gostinstvo in turizem. Študenti bodo pripravili in postregli trihodni meni treh slovenskih regij ob vinski in glasbeni spremljavi s pomočjo gostujočega »chefa« Roberta Gregorčiča iz Oštarije v Dolenjskih Toplicah. Tradicionalno hrano bodo pripravili na modernejši način in ob izbrani hrani postregli vino Šolska kapljica Šolskega centra Šentjur in vina priznanih šmarskih vinogradnikov.
Meni
Zvitek iz domače šunke, hrena in jajc na fižolovem pireju z bučkami in rdečo redkvico v solati
***
Telečji file s poprom v omaki na grahovem kipniku, rahlo pikanten pire iz rdeče pese, karamelizirana koleraba s porom
***
Jabolčna krostata iz koruzne moke z jajčno cimetovo omako
Rezervacijo in nakup vstopnic lahko opravite na Šolskem centru Šentjur ali Zavodu za turizem, šport in mladino v Šmarju pri Jelšah do srede, 23. januarja.