Pohodništvo in izleti

Po gričih okrog Šmarja Pot vodi pohodnika po slikoviti okolice Šmarja pri Jelšah. Je primerna tudi za tiste, ki izbirajo lažje poti, ali pa družine z manjšimi otroki, saj jo lahko prehodimo po delih, ali pa celotno, za kar porabimo 4 do 5 ur. Označuje jo rumen lipov list in ima štiri kontrolne točke. Za skupine večje od 15 udeležencev vam zagotovimo tudi lokalnega vodnika. Željo po vodenju sporočite na e mail: pdsmarje@gmail.com ali na tel.št. 051 618 801. Opis poti: http://pd-smarje.com/po-gricih-okoli-smarja/

Hodimo za zdravje je nov projekt, ki so si ga zamislili v šmarskem športnem društvu. Oblikovali so dve poti. Prva vodi na relaciji Šmarje pri Jelšah-osnovna šola Šmarje pri Jelšah-Orehek-Mala Pristava-Pivnica Lipnik, druga pa vodi na relaciji Šmarje pri Jelšah-Korpule-Belo-kolesarska pot-Pivnica Lipnik. Obe sta dolgi približno 5 km, za 10 evrov pristopnine in zbranih vsaj 20 žigov, ki jih prejmete v Pivnici Lipnik, pa prejmete kolajno.

Povezava do izletov: www.ra-sotla.si/turizem


ČAR VRTa, Nada Vreže s.p.

Pod več kot stoletno lipo, poleg cerkve sv. Roka nad Šmarjem pri Jelšah, stoji vsaj dve stoletji stara hiša, za katero je na sončni, južni strani čaroben vrt s prekrasnimi razgledi po kozjanski pokrajini. V vrtu se lahko pod strokovnim vodstvom sprehodite med številnimi vrstami okrasnih trajnic in drevnin, mnoge med njimi imajo tudi zdravilne in začimbne učinke.

Pridite in doživite vrt z vsemi čutili in ob obisku napolnite svojo dušo.

Ogledi so možni od maja do oktobra
le po predhodnem dogovoru na tel.: 031 764 427
e-pošta: nada.vreze@amis.net
spl. stran: https://nadavreze.wordpress.com/category/ogledni-vrt-display-garden/
FB: Čar vrta

 

 


Sejmi in tržnice

  • Rokov sejem
  • Barbarin sejem
  • Pustna tržnica
  • Velikonočna tržnica
  • Martinova tržnica
  • Božično-novoletna tržnica